Så lyckas du med den mysiga bäddningen!

Så lyckas du med den mysiga bäddningen!

 Det är ingen hemlighet att välmående förbättras av en god natts sömn. Följ med oss från godnatt till godmorgon - vi ger våra bästa tips för hur du lyckas få till en mysig bäddning med hotellkänsla i ditt eget sovrum! 

 

Att hitta din personliga stil är viktigt. Sovrummet ska reflektera dig, och det ska vara rummet som gör dig avslappnad och nöjd. 

Påslakan i neutrala färger 

Vår rekommendation är att ha en neutral bas på dina påslakan, i ex. Beige, vitt eller grått. Då kan man busa till det med prydnadskuddarna på ett sätt som ändå ser prydligt ut! 

bäddning mysig hotellbäddning sovrum Bäddat med stora kuddar som sänggavel och flera små kuddar framför, fint överkast och en mysig varm pläd på det.

Den lyxiga snabb-bäddningen 

Släta ut täcket över hela sängen. Lägg på överkastet över hela eller halva sängen. Ha två stora rektangulära sovkuddar som bas längst in mot väggen, lägg två eller tre sovkuddar framför, och sedan en prydnadskudde. Släng på en pläd lite slarvigt på överkastet och du är klar! 

 

bäddning mysig hotellbäddning sovrum Bäddat med stora kuddar som sänggavel och flera små kuddar framför, fint överkast och en mysig varm pläd på det.2

Kuddar 

Kuddar skapar stor förändring med enkla medel! 

Skapa dimension genom att ha kuddar i olika storlekar:

  1. Börja med två stora kuddar i ex. 70x100cm. Helst i någon neutral färg.
  2. Framför dem kan du lägga 2 eller 3 sovkuddar - alternativt 2 eller 3 50x50 kuddar.
  3. Allra längst fram kan du lägga en eller två prydnadskuddar. Är de avlånga? Runda? Asymmetrisk? Busa runt! 

 

Just nu har vi 20% rabatt på alla våra textilier från Cozy Living i vår webbshop, en perfekt möjlighet att införskaffa kuddarna som kommer höja lyxfaktorn på din bäddnig. 

Mysig bäddning, hotellbäddning med många kuddar och överkast

Överkast

Vi rekommenderar att du införskaffar ett tungt och stort överkast. Gärna 260x280 för dubbelsäng. Varför det? Eftersom du med lätthet kan släta ut överkastet över hela sängen och fortfarande få material över som går ner till golvet. Du kan även lägga överkastet över halva sängen och ”rynka” till det. Då får man en sån där perfekt avslappnad känsla, som ser fixat ut fast ändå inte. 


Obs! Se till att överkastet räcker hela vägen ner till golvet, så att det täcker sängens stomme - det är en detalj som kan göra all skillnad. 

Mysig bäddning, hotellbäddning med många kuddar och överkast

Mysig bäddning, hotellbäddning med många kuddar och överkast, rosa tema

Täcket

Tjockare och fluffigt täcke ger en mysig och ombonad känsla - och är ett enkelt sätt att få till en bäddning som ser och känns lyxig! 
Dra täcket jämt ut över sängen. Släta ut det så att det täcker hela sängen. Om du vill ha ytterligare lite lyxkänsla kan du vika ner en kant av täcket över överkastet! 

Har du två täcken på din säng men vill ha looken av ett dubbeltäcke? Inga problem. Vårt trix är att vända täckena på ”fel ledd” för att slippa skarven mellan de två. Även nu kan man vika ner kanten på täcket och lägga på ett överkast för att få extra lyxkänsla. 

 

Mysig bäddning, hotellbäddning med många kuddar och överkast styling

Mysig bäddning, hotellbäddning med många kuddar och överkast, beige tema

Mysig bäddning, hotellbäddning med många kuddar och överkast Cozy Living Beigt tema

Plädar

En pläd kan verkligen vara pricken över i’et. En fluffig pläd som är kastad lite slarvigt ser härligt hemtrevligt ut. Om man önskar en mer striktare look kan man lägga pläden (eller överkastet) som en löpare över sängen. Det är snyggt och skapar en fin helhetskänsla! 

Försök att hitta en pläd som antingen tar upp färgerna i dina kuddar eller rummet, eller som är så pass neutral att den är lätt att kombinera och matcha med andra textilier.

Just nu är det dock på uppsving att skaffa detaljer i rummet i starkare färger. Så varför inte skaffa en pläd i en poppig blå? Det är lite roligt, tycker jag!  

 

 

Just nu har vi 20% rabatt på alla våra textilier från Cozy Living i vår webbshop, en perfekt möjlighet att införskaffa kuddarna som kommer höja lyxfaktorn på din bäddnig.

Lycka till!  //Debbie  

 

Tillbaka till blogg

2 kommentarer

Jättebra tips!

Malene

Inspirerande! Nu vill man ju bara vara inne och mysa 🥰

Josefina

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

Allt du behöver för en snygg bäddning: